Despre virusuri

Despre Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV)

HIV atacă sistemul imunitar și slăbește mecanismele de apărare și supraveghere ale organismului împotriva infecțiilor, precum și împotriva anumitor tipuri de cancer. Virusul deteriorează funcția celulelor imune și le distruge. Astfel persoanele infectate devin imunodeficiente – victime sigure în fața infecțiilor și bolilor.

Despre Virusul Hepatitei B (HVB)

Hepatita B este o boală amenințătoare care poate pune în pericol viața oricui vine în contact cu acest tip de virus. Din păcate, în acest moment reprezintă o problemă de sănătate mondială. VHB - virusul răspunzător pentru hepatita B - poate produce infecție cronică, fapt care în timp duce la ciroză sau cancer de ficat.

Despre Virusul Hepatitei C (HVC)

Infecția VHC este asociată cu inegalitatea socială și cu sistemele de sănătate ineficiente. În țările cu venit scăzut sau mediu, infecția este cel mai frecvent asociată cu administrarea injectabilă cu ace contaminate, cu dializa renală sau cu administrarea de produse de sânge netestate.

Logo H Alert
logo blue2
Logo Asociatia Romana Anti sida
Logo Rosu
Logo RHRN
Logo Ministerul Sanatatii
Logo Ministerul Fondurilor Europene

Website realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea prevenirii și controlului HIV/SIDA și a Hepatitei B și C în România” de către Institutul Național pentru Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, unde cofinanțarea este asigurată de către Ministerul Sănătății în calitate de Operator de Program. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre Granturile Norvegiene accesaţi www.norwaygrants.ro.

 Telefon 021 201 09 80   |    Adresa: Strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București 021105 Vezi harta