Noutati

VIDEO: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” lansează prima sesiune video despre infecția cu HIV și virusurile care declanșează hepatita B și C

Infecția cu HIV precum și cea cu virusurile care declanșează hepatita B și C reprezintă o problemă importantă de sănătate publică. Privind în ansamblu la datele HIV/SIDA din România, acestea relevă un total cumulativ de 20.646 cazuri HIV/SIDA de la începutul epidemiei, în anul 1985 și până în iunie 2015. La aceasta data în România erau 13.277 pacienți care trăiau cu HIV/SIDA, în timp ce în perioada ianuarie-iunie a acestui an au fost depistate 333 de cazuri de noi de HIV/SIDA.

Din clipul alaturat, veți afla tot ce trebuie despre cele trei virusuri, ce au demonstrat ultimele cercetări medicale în domeniu, precum și cum să recunoașteți eventualele simptome ale celor trei infecții.

 Sesiunea face parte din campania națională de informare, comunicare și educare ce se desfășoară sub titlul „H-Alert”.

Pentru mai multe informații și detalii despre proiect, dar și despre infecția cu HIV și virusurile care declanșează hepatita B și C vă rugăm accesați pagina de Facebook

Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și partenerii săi Asociația Română Anti-SIDA, Fundația Parada și Romanian Harm Reduction Network au lansat în luna octombrie campania națională de informare, comunicare și educare „H-Alert” din cadrul proiectului „Îmbunătățirea prevenirii și controlului HIV/SIDA și a hepatitei B și C în România” finanțat prin Programul Ro 19 „Inițiative în sănătatea publică”, în cadrul Granturilor Norvegiene 2009-2014, unde cofinanțarea este asigurată de către Ministerul Sănătății în calitate de Operator de Program.

Logo H Alert
logo blue2
Logo Asociatia Romana Anti sida
Logo Rosu
Logo RHRN
Logo Ministerul Sanatatii
Logo Ministerul Fondurilor Europene

Website realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea prevenirii și controlului HIV/SIDA și a Hepatitei B și C în România” de către Institutul Național pentru Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, unde cofinanțarea este asigurată de către Ministerul Sănătății în calitate de Operator de Program. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre Granturile Norvegiene accesaţi www.norwaygrants.ro.

 Telefon 021 201 09 80   |    Adresa: Strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București 021105 Vezi harta