Prevenire

Prevenire HIV

Ce presupune?

  • folosirea prezervativului
  • folosirea acelor şi seringilor sterile, de unică folosinţă
  • folosirea de sânge şi produse sanguine de la donatori testaţi în prealabil
  • infectarea accidentală trebuie urmată obligatoriu de profilaxie de urgenţă, post-expunere

NU EXISTĂ VACCIN PENTRU HIV.

Prevenire HVB

Oricât de alarmante ar fi datele și oricât de amenințătoare este boala, există soluție. Vaccinul contra hepatitei B este pus pe piață încă din anul 1982 și reușește să ofere prevenție împotriva virusului hepatitei B în 95% din cazuri.
La noi, acest vaccin se regăsește pe lista de vaccinuri obligatorii în cazul copiilor. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca prima doză din acest vaccin să fie administrată nou-născuților în primele 24 de ore de la naștere. Urmează apoi, obligatoriu, a doua și a treia doză la intervale de câteva luni de la prima injectare.

Prevenire HVC

NU EXISTĂ VACCIN pentru hepatita C. Asta înseamnă că prevenția depinde doar de reducerea riscului de expunere la virus. Ușor de zis, mai greu de făcut, căci există multiple căi de transmitere care afectează diverse grupuri populaționale. Dacă ești consumator de droguri intravenoase ai cele mai mari șanse să te infectezi cu HVC. Astăzi această cale de transmitere este pe primul plan în atenție Organizației Mondiale a Sănătății.

Logo H Alert
logo blue2
Logo Asociatia Romana Anti sida
Logo Rosu
Logo RHRN
Logo Ministerul Sanatatii
Logo Ministerul Fondurilor Europene

Website realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea prevenirii și controlului HIV/SIDA și a Hepatitei B și C în România” de către Institutul Național pentru Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, unde cofinanțarea este asigurată de către Ministerul Sănătății în calitate de Operator de Program. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre Granturile Norvegiene accesaţi www.norwaygrants.ro.

 Telefon 021 201 09 80   |    Adresa: Strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București 021105 Vezi harta