Testare

Testul pentru HIV

Testul ELISA - testul de depistare
Enzyme-linked Immunosorbet Assay (ELISA) este analiza serologică a sângelui cel mai des folosită pentru depistarea HIV. Specificitatea testului este de 99,5%. Cu alte cuvinte, un procent de 0,5% dintre cei testaţi prin această metodă pot primi un răspuns fals pozitiv.
Testul Western-Blot – testul de confirmare

Testul pentru HVB

Există mai multe teste pe care le poți face pentru a depista dacă ai ești sau nu infectat cu virusul hepatitei B. Le poți face însă numai în conformitate cu indicația medicului inefcționist. În cazul în care decizi să te testezi, este absolut necesar să îi spui medicului infecționist dacă ai fost sau nu vaccinat înainte împotriva hepatitei B.
Cel mai des folosit test este cel denumit „Antigenul HBS“.

Test pentru HVC

Pentru că semnele și simptomele de boală sunt aproape inexistente, cel mai la îndemână mod de a afla dacă ești sau nu infectat cu HVC este să-ți faci analizele de sânge specifice. Acestea vor indica prezența anticorpilor anti-HVC prin testul imunoenzimatic (test EIA). Dacă acesta este pozitiv, se va efectua un al doilea test imunoenzimatic care să confirme prezența anticorpilor și să determine gravitatea situației.

Logo H Alert
logo blue2
Logo Asociatia Romana Anti sida
Logo Rosu
Logo RHRN
Logo Ministerul Sanatatii
Logo Ministerul Fondurilor Europene

Website realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea prevenirii și controlului HIV/SIDA și a Hepatitei B și C în România” de către Institutul Național pentru Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, unde cofinanțarea este asigurată de către Ministerul Sănătății în calitate de Operator de Program. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre Granturile Norvegiene accesaţi www.norwaygrants.ro.

 Telefon 021 201 09 80   |    Adresa: Strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București 021105 Vezi harta