Tratament HVC

Vestea bună este că, în prezent Hepatita C este o boală curabilă. Progresele din ultimii ani au determinat atingerea unor procente înalte de vindecare – peste 90%.

La nivel global, în decembrie 2013 existau 6 medicamente aprobate pentru tratamentul infecției HCV:

  • Interferon alfa standard sau Interferon alfa pegylat
  • Analog nucleozidic
  • Inhibitori de protează
  • Inhibitor de polimerază

 Ca orice veste bună, vine cu una proastă – limitele tratamentului sunt date de costul mare, de utilizarea și necesitatea unor investigații sofisticate și de toxicitatea mare a unor medicamente.

 Tratamentul este individualizat pentru că el depinde de genotip și pot fi necesare durate diferite de tratament. Oricum medicul specialist este cel care decide ce tratament este necesar fiecărui pacient în parte.

Logo H Alert
logo blue2
Logo Asociatia Romana Anti sida
Logo Rosu
Logo RHRN
Logo Ministerul Sanatatii
Logo Ministerul Fondurilor Europene

Website realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea prevenirii și controlului HIV/SIDA și a Hepatitei B și C în România” de către Institutul Național pentru Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014, unde cofinanțarea este asigurată de către Ministerul Sănătății în calitate de Operator de Program. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre Granturile Norvegiene accesaţi www.norwaygrants.ro.

 Telefon 021 201 09 80   |    Adresa: Strada Dr. Calistrat Grozovici 1, București 021105 Vezi harta